HAIO

Een HAIO (= huisarts in opleiding) is een afgestudeerde arts die de eerste jaren van zijn carrière onder supervisie in de praktijk werkt. Gelijkaardig aan de “assistenten” in het ziekenhuis.

Bij deze afspraken is er steeds supervisie voorzien, tenzij u dit niet zou wensen natuurlijk. Er wordt steeds overlegd met één van de drie andere artsen na elk consult. Dit kan doordat de arts er even bij komt in de consultatie of eventueel via telefonisch overleg.

Voor de huisbezoeken is er ook een overleg voorzien. Vooraf wordt de HAIO op de hoogte gebracht van de situatie. Nadien wordt het huisbezoek opnieuw besproken.

Wij zijn heel trots op het feit dat we een sinds 2015 een opleidingspraktijk zijn. Het opleiden van een HAIO heeft voordelen voor alle partijen de HAIO, wijzelf en ook voor u als patiënt.

Voordelen van een HAIO voor de praktijk:

  • HAIO’s worden heel kritisch opgeleid. Ze stellen zaken in vraag waar we dit zelf te weinig zouden doen. Niet zelden passen we onze manier van werken aan na hun tussenkomst.
  • Ze komen pas afgestudeerde de praktijk binnenlopen met de meest recente medische kennis op zak. Wat ervoor zorgt dat wij ook automatisch up to date blijven. Een “wandelende bijscholing” zeg maar…
  • Afspraken op kortere termijn mogelijk, door de extra collega.
  • Betere spreiding van het werk, waardoor er meer tijd is per patiënt.
  • Tijdens verlof van Dr Kristof Vande Moortel en Dr Katrien Meyvaert zullen nu 2 in plaats van 1 arts ter beschikking blijven, wat het mogelijk zal maken de normale zorgen ook in deze verlofperiodes te blijven verzekeren.